Make your own free website on Tripod.com

Salvador Dalí

Surrealistisch, dat is de juiste beschijving voor zijn werken. Abstract, dat zijn zijn werken, Hoewel er concrete zaken worden afgebeeld, want hoe kun je iets abstracts afbeelden... De gedachten die door het hoofd spelen over het schilderij nemen abstracte vormen aan. Hoewel dit eigelijk onjuist is en daardoor opzijn beurd weer abstract is, omdat "iets" dat abstract is geen vorm aan kan nemen. Emotie of gevoel, bijvoorbeeld. Deze zijn niet vast te pakken of zast te leggen, toch heeft Dalí dit geprobeerd. En dat is hem aardig gelukt moet ik zeggen. Toch zal dat nooit bereikt kunnen worden, dus is een kunstenaar nooit tevreden over zijn werk.

Aan Dalí zie je dat hij de zaken simpel houd. Kijk naar zijn schilderijen en merk op dat er een gigantische horizon ligt met niks in de verte. Verder is het kaal, en dat roept bij mij een enorme emotie op. "Waar eindig het...?"

Bij zijn schilderijen heb je zeer zeker de titel nodig wil je weten waar het over gaat, anders wijk je te ver uit, maar dat is ook wel eens mooi!


The Temptation of Saint Anthony


The Persistance of Memory


The Great Mastrubator


Dream Caused by the Flight of a Bee around a Pomegranate, a Second before Waking Up

Portrait of PiccassoSwans reflecting Elephants


Fried Eggs on a Plate without the Plate


The Elephants
Terug naar de kunst index